Perjantai 12.4. oli lintuharrastajalle vuoden ensimmäinen oikea kevätpäivä lämpötilan pysyteltyä koko yön plussalla. Viikonloppuun oli siis syytä suhtautua toiveikkaasti. Lauantaiaamu kului opastushommissa Sauvo-Karunan seurakunnan linturetkellä. Karunan kirkon parkkipaikalle oli kello seitsemäksi kaatosateesta huolimatta saapunut yhdeksän urhoollista. Lintuja nähtiin tunnin aikana suunnilleen yhtä monta. Sovittiin kuitenkin, että ensi vuonna yritetään paremmalla tuurilla.

Sunnuntaina kiertelin ensin Sauvossa, mutta sään seljettyä puolita päivin oli aika suunnata Kemiön tienhaaran Teboilille välikahville. Huoltoaseman vieressä olevalle pellolle oli saapunut ihan mukavasti joutsenia, kurkia, töyhtöhyyppiä, sepelkyyhkyjä ja muutama kanadanhanhi. Kahvin jälkeen otin suunnan kohti Jaakopin kirkon parkkipaikkaa. Siellä ei tarvinnut taaskaan olla yksin. Mukava sää oli houkutellut paikalle kymmenkunta toiveikasta lintuharrastajaa. Paikallisia lintuja oli edelleen ajankohtaan nähden vähän, mutta pääsiäisestä oli kuitenkin otettu selvästi askel kohti kevättä. Jokivarren pellolla päivysti saaliin toivossa kaksi ampuhaukkaa ja isolepinkäinen. Töyhtöhyyppiä ja kiuruja oli saapunut jonkin verran. Molempia lajeja myös muutti koko ajan. Töyhtöhyyppiä paineli sisämaahan koko päivän paikalla olleiden laskujen mukaan noin 700. Pieniä vesilintuparvia kierteli aika ajoin lahdella ja joella laskeutumispaikkaa etsimässä, mutta vähissä taisi avovesi vielä olla. Muita lajeja Jaakobin kirkolla sunnuntaina olivat mm: ruskosuohaukka, kalasääski, västäräkki, niittykirvinen ja metsähanhi, joita kahden paikallisen linnun lisäksi muutti pieni parvi. Vaikka maisema, ja pääosin lintulajistokin, muistutti useimpien vuosien maaliskuuta, tuntui ensimmäisen kerran siltä, että nyt on kevät.

Maisema kirkolta Paimionlahdelle päin katsottaessa oli muuttunut sen verran, että ensimmäiseltä pellon takana olevalta laitumelta oli niitetty ruovikko. Mielenkiintoista nähdä vaikuttaako se lahden linnustoon. Palaako luhtahuitti takaisin Paimionlahdelle?

Jari Kårlund